Home HOMEFOOD Γλυκό ψυγείου με ζελέ ροδάκινο

Γλυκό ψυγείου με ζελέ ροδάκινο

by Businessmum.gr

Ας φτιάξουμε εύκολα Γλυκό ψυγείου με ζελέ ροδάκινο!

Συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου με βάση από μπισκότα, αφράτη κρέμα και ζελέ ροδάκινο, που θα μπει σίγουρα στη λίστα των αγαπημένων σας καλοκαιρινών γλυκών!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

Για τη βάση
100 γρ. αμύγδαλα, ωμά (χωρίς φλούδα)
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. τυρί κρέμα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
200 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
Για το ζελέ ροδάκινο
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
250 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
100 γρ. σιρόπι, από την κομπόστα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση συνταγής :
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και τα βερίκοκα, και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν τρίμματα.
  • Προσθέτουμε τα μπισκότα και το βούτυρο, και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια πάστα.
  • Απλώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μία ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 10×35 εκ. ώστε να καλύπτει όλη τη βάση και τα τοιχώματα και να προεξέχει αρκετά από τη φόρμα. 
  • Μεταφέρουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού. 
Για την κρέμα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης, προσθέτουμε νερό βρύσης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης στίβοντάς τα με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε ξάνα στο μπολ χωρίς το νερό.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 20-30 δευτερόλεπτα.
  • Τοποθετούμε τον κάδο με την κρέμα πίσω στο μίξερ και ξεκινάμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνη στον κάδο, δυναμώνουμε την ταχύτητα, χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα ροδάκινα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στον κάδο.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα.
  • Τυλίγουμε με τη διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για το ζελέ
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης, προσθέτουμε νερό βρύσης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ροδάκινα και το σιρόπι από την κομπόστα, και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα ροδάκινα.
  • Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης στίβοντάς τα με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε ξάνα στο μπολ χωρίς το νερό.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 20-30 δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, αδειάζουμε πάνω από την κρέμα το μείγμα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Χωρίς να κλείσουμε πάλι τη μεμβράνη, μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef  Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts