Home IVI’S VIEW Γιορτή του Πατέρα | Χρόνια πολλά σε εσένα που γεννήθηκες πατέρας!

Γιορτή του Πατέρα | Χρόνια πολλά σε εσένα που γεννήθηκες πατέρας!

by Ivi Belesi

Όσο σημαντική θεωρώ την ύπαρξη μιας ημέρας αφιερωμένης στην μητέρα , τόσο σημαντική θεωρώ και την ημέρα αφιερωμένη στον πατέρα. Και σήμερα γιορτάζουν οι μπαμπάδες, ας τους γιορτάσουμε! 

Μπορεί σαν παιδί να μην έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και εμπειρίες από την σχέση μου με εκείνον τον άνθρωπο που στα χαρτιά τουλάχιστον είναι ο πατέρας μου, και πλέον το παραδέχομαι με πλήρη επίγνωση και χωρίς ίχνος φόβου ή λύπης, όμως ο σύζυγος μου και πατέρας του παιδιού μου με έμαθε με τον καλύτερο τρόπο τι θα πει πραγματικά πατέρας. 

Μεγαλώνοντας το παιδί μας μαζί με αυτόν τον άνθρωπο που επέλεξα να έχω δίπλα μου, ανακαλύπτω τόσο τα μυστικά και τις δυσκολίες της μητρότητας όσο και της πατρότητας. Να θυμάστε πως όσο ωραίο είναι να γίνεσαι γονιός αλλά και δύσκολο, τόσο καλύτερα είναι  όταν το μοιράζεσαι! 

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν οι μπαμπάδες και πολλές οι στιγμές που τα παιδιά θέλουν τους μπαμπάδες!

Είναι τόσο σπουδαίος ο ρόλος του πατέρα για ένα παιδί αλλά και για μια μητέρα. Από έναν ενεργό πατέρα που είναι δίπλα στο παιδί και αποκτάει μια ιδιαίτερη, ανεξάρτητη και συνεχώς αναπτυσσόμενη σχέση μαζί του τα οφέλη τόσο για το ίδιο το παιδί όσο και για τους δυο γονείς είναι πολλά και ανεκτίμητα. Χαίρομαι τις στιγμές που βλέπω το παιδί και τον άντρα μου να κάνουν κάτι μαζί, να λαχταράει ο ένας να δει , να μιλήσει και παίξει με τον άλλο. Είναι πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν οι μπαμπάδες και πολλές οι στιγμές που τα παιδιά θέλουν τους μπαμπάδες! Σας φαίνεται να σας περιγράφω κάτι απλό και φυσιολογικό, κι όμως δεν είναι πάντα έτσι για όλους! 

Είναι ευλογία και τύχη τελικά να βρεις έναν άνθρωπο που εκτός από εξαιρετικός, τρυφερός σύντροφος για μια ζωή να είναι και ένας υπέροχος πατέρας. Κανένας φυσικά δεν γεννιέται υπέροχος πατέρας, αν και νομίζω δεν σας κρύβω πως κάποιοι γεννιούνταν με το χάρισμα αυτό, αλλά σημασία έχει πόσο θέλουν τελικά να προσπαθήσουν να εκπληρώσουν αυτόν τον περίπλοκο αλλά μαγικό ρόλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τον απολαύσουν και οι ίδιοι.

Το χέρι του πατέρα έχει μια μαγεία και μια ξεχωριστή δύναμη για όλα, και το χρειαζόμαστε και το αγαπάμε!

Είναι ευτυχία να μπορείς να στηριχθείς σε ένα σύντροφο – πατέρα με απόλυτη εμπιστοσύνη για την φροντίδα του παιδιού και για την δική σου βοήθεια και υποστήριξη μέσα σε μια άκρως απαιτητική και σκληρή καθημερινότητα. Να βλέπεις το παιδί να αναζητά και να θέλει να περάσει τον ίδιο χρόνο και μαζί του ακόμα και αν εσύ λείπεις γιατί είναι ακριβώς το ίδιο είτε είσαι εκεί, είτε όχι. Είναι ανακουφιστικό και υπέροχο να έχεις έναν τέτοιο πατέρα για τα παιδιά σου. Να είναι πάντα και ουσιαστικά δίπλα σε εσένα και το παιδί και να σας κρατάει πάντα το χέρι όταν θα στραβοπατήσετε, θα κουραστείτε ή θα απογοητευτείτε. Το χέρι του πατέρα έχει μια μαγεία και μια ξεχωριστή δύναμη για όλα, και το χρειαζόμαστε και το αγαπάμε!

Σήμερα νιώθω ευτυχισμένη, γεμάτη, ασφαλής και τυχερή που έχω έναν τέτοιο πατέρα – πρότυπο για το παιδί μου που δίπλα του ανακαλύπτω και εγώ καλύτερα τον κόσμο, δέχομαι και διαχειρίζομαι πιο αποτελεσματικά τις εμπειρίες και τις δυσκολίες της μητρότητας και προσπαθώ να μεγαλώσω όσο τον δυνατόν καλύτερα ένα υγιές σωματικά και συναισθηματικά παιδί. Μέσα από την σχέση αυτή πατέρα – παιδιού γνωρίζω πολλά συστατικά και εκπλήξεις που δεν ήξερα πως κρύβει αυτή η σχέση που τελικά εγώ δεν βίωσα και νιώθω όμως διπλά χαρούμενη που την βιώνει το παιδί μου. 

Ναι, μπορεί ο μπαμπάς να μην μπορεί να αντικαταστήσει την μαμά , όπως ούτε εκείνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει εκείνον, αλλά είναι και οι δυο το ίδιο σημαντικοί και ξεχωριστοί για την ανατροφή ενός ανθρώπου από την πρώτη ημέρα γέννησης του μέχρι για πάντα! 

Μια μαμά έχει ανάγκη πάντα έναν δυναμικό και ενεργό πατέρα δίπλα της για να είναι τόσο η ίδια ήρεμη και ευτυχισμένη όσο και όλη η οικογένεια! 

Και μια μαμά, όσο και αν θέλουμε να αποδεικνύουμε πως είμαστε ανεξάρτητες και πολυάσχολες – και μπορεί και να είμαστε-, να ξέρετε, και εγώ το παραδέχομαι ανοιχτά, πως έχει ανάγκη πάντα έναν δυναμικό και ενεργό πατέρα δίπλα της για να είναι τόσο η ίδια ήρεμη και ευτυχισμένη όσο και όλη η οικογένεια! 

Χρόνια πολλά στον άνθρωπό μου, στον άντρα που με μαθαίνει καθημερινά τι θα πει μπαμπάς, στον καλύτερο μπαμπά του παιδιού μου ! 

Να τους αγαπάτε τους μπαμπάδες!

Να τους δίνετε χώρο και χρόνο!

Να τους ακούτε και να τους φροντίζετε! 

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες που ξέρω και θαυμάζω !

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες του κόσμου ! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts