734
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε εύκολα ψευτοντόνατς;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
300 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
140 γρ. γάλα πλήρες
2 αυγά, μεσαία
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. βανιλίνη
Για το σερβίρισμα
κρυσταλλική ζάχαρη
κανέλα
κουβερτούρα, λιωμένη
τρούφα σοκολάτας, χρωματιστή
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
Τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε εγκάρσια τα ψωμάκια στη μέση και με ένα κουπάτ ή μύτη κορνέ, πιέζουμε στο κέντρο τους ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα του ντόνατ.
Βουτάμε τα ντόνατς στο μπολ με τα υγρά υλικά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να απορροφήσουν το μείγμα.
Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα 3 πρώτα ντόνατς και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αποσύρουμε τα ντόνατς από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε στο απορροφητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα άλλα 3 ντόνατς.
Για το σερβίρισμα
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Βουτάμε τα 3 πρώτα ντόνατς-όσο είναι ζεστά-στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα, και τα άλλα 3-αφού κρυώσουν-στο μπολ με την κουβερτούρα.
Ρίχνουμε τις τρούφες σε ένα τρίτο μπολ και βουτάμε εκεί τα ντόνατς με τη σοκολάτα.
Σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη