Home HOMEFOOD Πώς θα βάψουμε τα πασχαλινά αυγά; | 3 τρόποι για χρωματιστά αυγά !

Πώς θα βάψουμε τα πασχαλινά αυγά; | 3 τρόποι για χρωματιστά αυγά !

by Businessmum.gr

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1ος τρόπος
2ος τρόπος
  • 10 αυγά, άσπρα, βρασμένα
  • 280 γρ. ρύζι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
3ος τρόπος
  • σαντιγί, ή αφρός ξυρίσματος
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 10 αυγά, άσπρα, βρασμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
1οςτρόπος
  • Βάζουμε το ασπράδι σε μια κούπα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τα αβγά με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το χρυσό glitter.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
2οςτρόπος
  • Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 πλαστικά ποτήρια.
  • Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από ένα χρώμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε από 1 αβγό σε κάθε ποτήρι και ανακινούμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να βαφτούν καλά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς χρωμάτων βάζοντας ένα βαμμένο αβγό σε ένα ποτήρι με άλλο χρώμα.
3οςτρόπος
  • Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε τη σαντιγί ή τον αφρό ξυρίσματος.
  • Με τα ειδικά ξυλάκια για σουβλάκια ανακατεύουμε και κάνουμε νερά από το κάθε χρώμα στη σαντιγί.
  • Βυθίζουμε τα αβγά και αφήνουμε 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, τα σκουπίζουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts