Home HOMEFOOD Πασχαλινά μπισκότα

Πασχαλινά μπισκότα

by Businessmum.gr

Φέτος το Πάσχα φτιάξτε τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει! Η τέλεια συνταγή για όσους θέλουν μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 300 γρ. μέλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τη διακόσμηση
Εκτέλεση της συνταγής:
  • Xτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει αρκετά καλά για 4-5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αβγά και στο τέλος το μέλι, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι απλά να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μέρη και αφού τα σκεπάσουμε με μια μεμβράνη, τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Στην επιφάνεια εργασίας μας τοποθετούμε μια λαδόκολλα και πάνω της βάζουμε το ένα από τα 4 μέρη της ζύμης και από πάνω πάλι απλώνουμε λίγη λαδόκολλα.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος ½ εκ. Ανοίγουμε το ζυμάρι ανάμεσα στις λαδόκολλες για να μην χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι και να σκληρύνει η ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Στην συνέχεια παίρνουμε την πατάτα ή το στένσιλ σε σχήμα αυγού και τη βάζουμε πάνω στην απλωμένη ζύμη με το κομμένο μέρος της πατάτας προς τα κάτω και με ένα μαχαίρικόβουμε περιμετρικά από την πατάτα. Κάνουμε το ίδιο με όλες τις ζύμες για να δημιουργήσουμε τα πασχαλινά μπισκότα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλες σεταψιά, βάζουμε τα μπισκότα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Πριν κρυώσουν καλά, χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι από σουβλάκια κάνουμε τρύπες στα μπισκότα στριφογγυρίζοντας καλά το ξυλάκι και περνάμε σπάγκο μαγειρικής για να τα κρεμάσουμε.
  • Στολίζουμε τα μπισκότα μεroyal icingκαι τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts