Home BEAUTIFUL YOU Ποιες τροφές βοηθούν να καταπολεμήσουμε το πρήξιμο της κοιλιάς ;

Ποιες τροφές βοηθούν να καταπολεμήσουμε το πρήξιμο της κοιλιάς ;

Είναι μεγάλο το ποσοστό του πληθυσμού που υποφέρει από το πρήξιμο της κοιλιάς Σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο, καθώς νιώθεις μια έντονη δυσφορία και μετά από κάποια γεύματα το παντελόνι δυσκολεύεται να κουμπώσει ωστόσο αφού εξασφαλίσουμε την αποφυγή των παρακάτω συνηθειών θα παραθέσουμε και ποια είναι τα τρόφιμα που ενδείκνυται να καταναλώνουμε.

Αποφεύγουμε λοιπόν:

✔️Την κατανάλωση λιπαρών
Το στομάχι σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πέψη τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το λίπος κινείται αργά μέσα στον πεπτικό σωλήνα και αυτό προκαλεί πρήξιμο. Αν το φούσκωμα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο μετά από γεύματα υψηλά σε λιπαρά , θα πρέπει να τα αποφύγετε.
✔️Να τρώμε γρήγορα.
Η συνήθεια του να τρώτε γρήγορα οδηγεί τη μεγάλη κατάποση ταυτόχρονα και αέρα , πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα. Όταν τρώτε πιο αργά μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη συνολική πρόσληψη της τροφής σας και να χάσετε και βάρος!
✔️Το αλάτι.
Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού στα τρόφιμα οδηγεί σε κατακράτηση υγρών άρα και σε φούσκωμα και μακροχρόνια βεβαίως και σε υπέρταση.
✔️Τις πολλές φυτικές ίνες.
Εννοείται επιβάλλονται στη διατροφή μας καθώς βοηθούν σε μια υγιή εντερική χλωρίδα ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση οδηγεί πολλές φορές σε φούσκωμα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ:

✔️Αγγούρι:
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αγγούρια να μειώσουν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια τους και γιατί όχι με την κατανάλωση τους να μειώσετε το πρήξιμο στην κοιλιά σας. Το αγγούρι περιέχει κερσετίνη, ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση του οιδήματος. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την δραστικότητα των προ-φλεγμονωδών ενζύμων.

✔️Αβοκάντο, μπανάνες ,ακτινίδια, πορτοκάλια.
Λόγω του ότι είναι πλούσια σε κάλιο εμποδίζουν την κατακράτηση νερού με τη ρύθμιση των επιπέδων νατρίου στο σώμα και μπορούν να μειώσουν έτσι το αλάτι που προκαλεί το φούσκωμα. Ταυτόχρονα, τα παραπάνω τρόφιμα έχουν διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν ή να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα, η οποία προκαλεί πρήξιμο και φούσκωμα στην κοιλιά.

✔️Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι μια υπερτροφή που καταπολεμάει το φούσκωμα. Προκαλεί διούρηση βοηθώντας σας να αποβάλετε όλη αυτήν την περίσσεια του νερού, ανακουφίζοντας έτσι από οποιαδήποτε δυσφορία και φούσκωμα.
Επίσης περιέχει προβιοτικά, τα οποία συμβάλουν στη στήριξη της ανάπτυξης των «καλών» βακτηρίων του εντέρου. Αυτό βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας του πεπτικού συστήματος για την πρόληψη ή/και τη μείωση των αερίων.
Τέλος, το λαχανικό αυτό περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, που βοηθούν την υγεία του πεπτικού συστήματος.

✔️Καρπούζι
Το καρπούζι έχει 90% περιεκτικότητα σε νερό, για το λόγο αυτόν θεωρείται φυσικό διουρητικό και συμβάλει στη νεφρική λειτουργία. Πολλές έρευνες δείχνουν πως η κατανάλωση του πριν το γεύμα με άδειο στομάχι καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες. Ενυδατώνει επίσης τον οργανισμό και προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού ενώ η χαμηλή θερμιδική του αξία (30 θερμίδες στα 100 γραμμάρια) μας βοηθά να χάσουμε βάρος.

Αν παρόλα αυτά το πρήξιμο στην κοιλιά επιμένει (αφού εξαιρέσουμε την περίπτωση περίσσιου σπλαχνικού λίπους), τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε αιτίες ορμονικής προέλευσης ή και κάποιας πάθησης του γαστρεντερικού συστήματος.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts