Home HOMEFOOD Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο

by Businessmum.gr

Υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :

  • 1.200 γρ. βερίκοκα, ώριμα
  • 30 γρ. νερό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
Για το σερβίρισμα
  • φέτες ψωμί
  • βούτυρο
  • θυμάρι
Εκτέλεση της συνταγής:
  • Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα βερίκοκα, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα για 5-10 λεπτά ώστε να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Αφού μαλακώσουν τα βερίκοκα αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε κατά μήκος τη βανίλια και αφαιρούμε τα σπόρια της με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
  • Ρίχνουμε τα σπόρια στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας.
  • Σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να διαλυθούν τα βερίκοκα και να πάρουμε την υφή μαρμελάδας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα. Σερβίρουμε κρύα την μαρμελάδα πάνω σε φέτες ψωμιού με βούτυρο και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts