fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 09_October_21 | Vegan μπάρες λεμονιού

#Cooking Class 09_October_21 | Vegan μπάρες λεμονιού

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 150 γρ. κάσιους

Για τη βάση

  • 100 γρ. βρόμη
  • 170 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 70 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτοι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 120 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
  • 50 γρ. σμέουρα (raspberries)
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν, και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες.
  • Στραγγίζουμε τα κάσιους.

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C στον αέρα.
  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη, τα αμύγδαλα, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε τα κάσιους στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το σιρόπι αγαύης, τον κουρκουμά, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί με τη βάση και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα φρούτα, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment