Home FAMILY & HOME #Cooking Class #10_October_20 | Καλαμποκόψωμο

#Cooking Class #10_October_20 | Καλαμποκόψωμο

by Business Mum

#Cooking Class #10_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα της λαδόκολλας
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά, μεγάλα
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 200 γρ. τσένταρ
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 120 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβας, στραγγισμένο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα θυμαριού

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  • Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 20×25 εκ. με λαδόκολλα και τη λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 2-4 λεπτά. 
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο. 
  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε στο μπολ το θυμάρι, το τσένταρ, το αλεύρι γ.ο.χ., το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το καλαμπόκι. 
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα υλικά και τα ρίχνουμε σε δύο δόσεις στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα. Προσοχή! Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα γιατί θα σκληρύνει. 
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το καλαμποκόψωμο πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει.
  • Κόβουμε το καλαμποκόψωμο σε κομμάτια και σερβίρουμε, πασπαλίζοντάς το με λίγα φύλλα θυμαριού. 

Related Posts

Leave a Comment