fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #14_november_19 | Κρέπες σουφλέ

#Cooking Class #14_november_19 | Κρέπες σουφλέ

by Business Mum

#Cooking Class #14_november_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Δεν προλαβαίνεις και θες κάτι εύκολο και υγεινό για σήμερα ;  Η πρόταση είναι κρέπες σουφλέ!

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε:

  • 12 κρέπες
  • 24 φέτες τσένταρ
  • 24 φέτες ζαμπόν
  • 3 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. mix τυριών

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τις κρέπες στον πάγκο εργασίας μας.
  • Μοιράζουμε στις κρέπες το τσένταρ, το ζαμπόν και τις 2 κ.σ. θυμάρι.
  • Τυλίγουμε τις κρέπες σε λεπτά ρολάκια και τι βάζουμε, τη μια δίπλα στην άλλη, σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×40 εκ. που έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν τα αβγά.
  • Περιχύνουμε τις κρέπες με το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Πασπαλίζουμε με τα τυριά, με 1 κ.σ. θυμάρι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του αγαπημένου Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment