fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #16_May21 | Σουβλάκια με αρνί και χαλούμι και ψητές πατάτες στη σχάρα

#Cooking Class #16_May21 | Σουβλάκια με αρνί και χαλούμι και ψητές πατάτες στη σχάρα

by Business Mum

#Cooking Class 16_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 σκ. σκόρδο

Για τα σουβλάκια

  • 500 γρ. αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο
  • 250 γρ. χαλούμι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τις πατάτες

  • 800 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα χειρός.
  • Κόβουμε το αρνίσιο μπούτι σε κύβους 2 εκ. και το βάζουμε στο μπολ της μαρινάδας.
  • Ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να καλυφθεί το κρέας με τη μαρινάδα και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να μαριναριστεί.
  • Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους 2 εκ.
  • Περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια του αρνιού και του χαλουμιού σε ξυλάκια για σουβλάκια.
  • Τοποθετούμε τα ξυλάκια στη σχάρα σε μέτρια φωτιά και λαδώνουμε με ελαιόλαδο την κάθε πλευρά τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τις πατάτες

  • Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 8-10 λεπτά στα 800 Watt, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πατάτες.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες. 
  • Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια 2-3 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι.
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μπολ με μια κουτάλα.
  • Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο 25 εκ. και μεταφέρουμε πάνω τις πατάτες.
  • Διπλώνουμε τις άκρες του δημιουργώντας ένα πουγκί. Προσέχουμε να μην κλείσουμε πολύ σφιχτά το αλουμινόχαρτο ώστε να αφήσουμε αέρα για τους υδρατμούς.
  • Μεταφέρουμε το πουγκί στο μπάρμπεκιου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας το πουγκί ανά 10 λεπτά. 
  • Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και απλώνουμε τα τυριά πάνω από τις πατάτες.
  • Αφήνουμε ανοιχτό το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες από το μπάρμπεκιου.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις πατάτες και τις ψημένες πίτες, πασπαλίζοντας με λίγο δεντρολίβανο.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment