fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #17_May21 | Γιαννιώτικο

#Cooking Class #17_May21 | Γιαννιώτικο

by Business Mum

#Cooking Class 17_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. γλυκόζη, ή μέλι
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.σ. κανέλα

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 320 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 500 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κανέλα, τις φλούδες από το λεμόνι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρεις μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα και χτυπάμε καλά να σπάσουν τα καρύδια.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
  • Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το χωρίζουμε σε πέντε μέρη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας και ραντίζουμε με βούτυρο. Καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και ραντίζουμε με βούτυρο.
  • Βάζουμε το ένα κομμάτι από το κανταΐφι κατά μήκος της μικρής πλευράς των φύλλων, ραντίζουμε με βούτυρο και βάζουμε στο κέντρο του το 1/5 από τη γέμιση.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 28×36 εκ. Απλώνουμε βούτυρο ξανά πάνω από το ρολό μας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τη γέμιση.
  • Χαράσσουμε σε 20 κομμάτια, περιχύνουμε με το βούτυρο που έχει περισσέψει και ψήνουμε για 1 ½ – 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment