fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 16_October_21 | Ψωμί κολοκύθας

#Cooking Class 16_October_21 | Ψωμί κολοκύθας

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 220 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
  • πιπέρι
  • 1 αβγό
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο, άψητους +έξτρα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 5-7 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε έναν κάδο του μίξερ με τον γάντζο, βάζουμε το αλεύρι, τον πουρέ κολοκύθας, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, τον γλυκάνισο, τον κολοκυθόσπορο και ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα.
  • Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα γάλα-μαγιά-ζάχαρη που έχει φουσκώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι, περίπου 10 λεπτά.
  • Παίρνουμε μια φόρμα 10×25 εκ., λαδώνουμε καλά και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα μέσα στη φόρμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο.
  • Τέλος, ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ψωμί μας από τη φόρμα με προσοχή και το μεταφέρουμε σε μία σχάρα να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με ό,τι υλικό της αρεσκείας μας θέλουμε για συνοδευτικό.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment