fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #18_february_20| Μπιφτέκι από πλιγούρι

#Cooking Class #18_february_20| Μπιφτέκι από πλιγούρι

by Business Mum

#Cooking Class #18_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 340 γρ. πλιγούρι
  • 1.200 γρ. νερό
  • 1 γλυκοπατάτα, 300γρ
  • 2 πατάτες, 400γρ
  • 200 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα, στραγγισμένα (100 γρ ξερό βάρος)
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια + 1 κ.σ. έξτρα για το σερβίριμα
  • 30 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, μαύρο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • χυμό, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ρόκα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.  
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το πλιγούρι και το νερό. Φέρνουμε σε βρασμό, βγάζουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό και να κρυώσει.
  • Παράλληλα, βάζουμε τη γλυκοπατάτα και τις πατάτες σε ένα ταψί, τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20-30 λεπτά.
  •  Αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το πλιγούρι και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν θέλουμε να γίνουν πουρές αλλά να δέσει το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Πλάθουμε σε 15 μπιφτέκια των 150 γρ. και τα τοποθετούμε σε δύο ταψιά με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και με μία σπάτουλααναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια.
  • Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για  άλλα 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρόκα και φρέσκια ρίγανη.

Related Posts

Leave a Comment