Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #17_february_20|Γλυκοπατάτες με μαύρα φασόλια στον φούρνο

#Cooking Class #17_february_20|Γλυκοπατάτες με μαύρα φασόλια στον φούρνο

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #17_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. μαύρα φασόλια ξερά
  • 50 γρ. φακές πράσινες
  • 50 γρ. φακές μαύρες
  • 50 γρ. κόκκινες φακές
  • 200 γρ. κινόα
  • 600 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 4 γλυκοπατάτες (1 κιλό)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό σε ένα μπολ.
  • Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό (2 λίτρα) σε μέτρια φωτιά να πάρουν μία βράση. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, τα φασόλια και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Με το που πάρει βράση το νερό, σουρώνουμε και αλλάζουμε το νερό. Κάνουμε την ίδια διαδικασία συνολικά 4 φορές.
  • Βράζουμε τα φασόλια για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε τα φασόλια σε ένα μπολ μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τις πράσινες και τις μαύρες φακές για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στο μπολ με τα φασόλια.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις κόκκινες φακές. Τις καλύπτουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε και αυτές στο μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κινόα, τα 400 γρ. νερό και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσει η κινόα και να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε την κινόα στο ίδιο μπολ με τα φασόλια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1 εκ.
  • Τις προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
  • Αποσύρουμε το πυρίμαχο από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Related Posts

Leave a Comment