Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #16_february_20|Γεμιστά μπιφτέκια light

#Cooking Class #16_february_20|Γεμιστά μπιφτέκια light

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #16_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 10 μανιτάρια champignon
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
  • 2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, light τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • λάχανο, κόκκινο
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • χυμό, από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε την τριμμένη φρυγάνια και τα μισά μανιτάρια. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, την πάπρικα και την worcestershire sauce. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα μανιτάρια και σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι, βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
  • Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια 2×2 εκ. και ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και χωρίζουμε τα υλικά του μπολ σε 6 μερίδες.
  • Παίρνουμε το ⅙ του μείγματος και πλάθουμε με τα χέρια τον κιμά τριγύρω τους. Θέλουμε η γέμιση να είναι στη μέση και να μην φαίνεται εξωτερικά στα μπιφτέκια που πλάθουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε 6 μπιφτέκια.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί 30×20 εκ. με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κόκκινο λάχανο, τα τοματίνια με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε με τα μπιφτέκια.

Related Posts

Leave a Comment