Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #18_january_20|Τσιπούρα στον φούρνο με πλιγούρι

#Cooking Class #18_january_20|Τσιπούρα στον φούρνο με πλιγούρι

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #18_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

To ψάρι δεν πρέπει να λείπει από την εβδομαδιαία διατροφή μας. Και το Σάββατο είναι τέλεια ημέρα για ψαράκι στο φούρνο!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • αλάτι
  • 2 ντομάτες, μέτριες, ώριμες, κομμένες στα 4
  • 1 πιπεριά κίτρινη, καθαρισμένη από τα σπόρια, κομμένη σε κομμάτια των 2 εκ.
  • 300 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μέτριο, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • χυμό, από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • 1 κιλό τσιπούρες, καθαρισμένες
  • πιπέρι
  • 1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κ.γ. κοφτό μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε το κουκουνάρι στο ψυγείο. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να μην καεί όταν θα το καβουρντίσουμε.
  • Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι αρκετές φορές και το αφήνουμε να μουλιάσει σε νερό για 3 ώρες. 
  • Στραγγίζουμε το πλιγούρι, και το βράζουμε για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό και λίγο αλάτι. 
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα, βάζοντας μέσα ένα ταψί να κάψει καλά. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, την πιπερια, το μπρόκολο και 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο καυτό ταψί και το ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, βάζουμε σε ένα τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι, σε μέτρια φωτιά. 
  • Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε στο μπολ το πλιγούρι, το κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού και το θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω από το πλιγούρι. 
  • Τοποθετούμε στην επιφάνειά τους τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment