Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #19_january_20|Ρολάκια μπανάνας!

#Cooking Class #19_january_20|Ρολάκια μπανάνας!

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #19_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Κυριακή σήμερα και ώρα για ένα υγιεινό γλυκό σνακ!

Για τα ρολάκια θα χρειαστούμε:

  • 100 γρ. τυρί κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 3 μέτριες τορτίγιες ολικής
  • 3 μέτριες μπανάνες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα, το μέλι και την κανέλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  • Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας. 
  • Αλείφουμε το μείγμα στις τορτίγιες. 
  • Βάζουμε μία μπανάνα στην άκρη κάθε τορτίγιας και ρολάρουμε την τορτίγια μέχρι να τυλίξει εντελώς τη μπανάνα. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια γκριλιέρα
  • Περνάμε τις τορτίγιες από τη γκριλιέρα για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τις τορτίγιες από τη γκριλιέρα, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα, και σερβίρουμε. 

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment