Home FAMILY & HOME #Cooking Class #20_january_20|Γκοφρέτες από κινόα!

#Cooking Class #20_january_20|Γκοφρέτες από κινόα!

by Business Mum

#Cooking Class #20_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Το απόλυτο θρεπτικό και υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Για τις γκοφρέτες θα χρειαστούμε:

  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 200 γρ. μέλι
  • 80 γρ. ποπ κινόας
  • 150 γρ. βρόμη
  • 40 γρ. αμύγδαλα ψημένα σε φέτες
  • 50 γρ. καρύδα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • αβοκάντο σε φέτες
  • πιπεριά τσίλι
  • αυγό τηγανητό
  • τυρί κρέμα
  • σολομό καπνιστό
  • άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. 
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ποπ κινόας, τη βρόμη, τα αμύγδαλα και την καρύδα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα στο μπολ και φορώντας γάντιαανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Θέλουμε να καλυφθούν όλα τα στερεά υλικά με το μείγμα μέλι-φιστικοβούτυρο.  
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο από ένα ταψάκι 40Χ30 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος 1 εκ σε όλη την επιφάνεια του το μείγμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε τουλάχιστον 5 ώρες -ή καλύτερα όλη τη νύχτα- να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε από το ταψί και κόβουμε με στρογγυλά κουπάτ 10 εκ ή σε τετράγωνες μπάρες.
  • Τυλίγουμε σε μεμβράνη κάθε μπάρα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο. 
  • Τις τρώμε σκέτες ή τις σερβίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment