Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #21_january_20|Γλυκοπατατοσαλάτα

#Cooking Class #21_january_20|Γλυκοπατατοσαλάτα

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #21_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Δεν προλάβατε να μαγειρέψετε; Ετοιμάστε γρήγορα κα εύκολα μια γευστική και θρεπτική σαλάτα για όλη την οικογένεια.

Για τη σαλάτα θα χρειαστούμε:

  • 1.200 γρ. γλυκοπατάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο, (10 γρ. + 50 γρ.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, 10 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της γλυκοπατάτας. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα κομμάτια να κρυώσουν. 
  • Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με 50 γρ. ελαιόλαδο και το μέλι με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα κομμάτια γλυκοπατάτας που έχουν κρυώσει, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τα φιστίκια Αιγίνης, και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά με το μείγμα μελιού. 
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment