fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 19_November_21 | Λαχταριστός μπακλαβάς με αμύγδαλα

#Cooking Class 19_November_21 | Λαχταριστός μπακλαβάς με αμύγδαλα

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 1.200 γρ. αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο

Για τη σύνθεση

  • 900 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 750 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μέλι, τις φλούδες από το λεμόνι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν τελείως τα αμύγδαλα. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη.
  • Μεταφέρουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα κόβουμε στη μέση από τη μεγάλη πλευρά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28×36 εκ., απλώνουμε το ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα 5 φύλλα.
  • Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με λίγη από τη γέμιση, καλύπτουμε με ένα φύλλο και βουτυρώνουμε.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Καλύπτουμε με τα τελευταία 6 φύλλα πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με βούτυρο.
  • Χαράσσουμε σε 20-25 κομμάτια και περιχύνουμε με το βούτυρο που πιθανόν να έχει περισσέψει.
  • Ψήνουμε για 3 ½ ώρες.
  • Αφαιρούμε και με μία κουτάλα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 ώρα για να απορροφηθεί.
  • Σερβίρουμε με την κανέλα, τις φλούδες από το λεμόνι και φύλλα δυόσμου.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment