Home FAMILY & HOME #Cooking Class #19_september_20 | Μοσχαράκι κοκκινιστό

#Cooking Class #19_september_20 | Μοσχαράκι κοκκινιστό

by Business Mum

#Cooking Class #19_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 3 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το σέλερι σε λεπτές φέτες.
  • Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθετουμε τα λαχανικά. αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για να αλευρώσει το κρέας.
  • Προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το μοσχάρι.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μία βράση.
  • Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment