Home FAMILY & HOME #Cooking Class #22_september_20 |Κέικ πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα

#Cooking Class #22_september_20 |Κέικ πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα

by Business Mum

#Cooking Class #22_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 350 γρ. πορτοκάλια
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • ηλιέλαιο, για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάλουμε στο μούλτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα.
  • Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τα βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 10×35 εκ. και ψήνουμε 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment