fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #21_February21 | Vegetarian burger

#Cooking Class #21_February21 | Vegetarian burger

by Business Mum

#Cooking Class 21_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τα burger

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 150 γρ. κινόα, βρασμένη
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα burger

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να μαλακώσουν.
  • Σπάμε τις βραστές πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά που σοτάραμε και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κινόα, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το ξύσμα από τα λάιμ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
  • Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 25-30 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Αλείφουμε το ψωμί-βάση του μπέργκερ με την κέτσαπ.
  • Από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι και καλύπτουμε με τη φέτα ντομάτας, τη ροδέλα κρεμμυδιού, το φύλλο μαρουλιού, την πίκλα σέλερι και καπακώνουμε με το ψωμί.

 

Related Posts

Leave a Comment