fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #22_February21 | Αγκινάρες με σπανάκι

#Cooking Class #22_February21 | Αγκινάρες με σπανάκι

by Business Mum

#Cooking Class 22_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 600 γρ. αγκινάρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κολοκυθάκια
  • 350 γρ. σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. φουντούκια
  • 10 γρ. σουσάμι, για το σερβίρισμα

Για τη σως ταχινιού

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. νερό
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Πλένουμε καλά τις αγκινάρες ολόκληρες με τη φλούδα τους. Με ένα σκληρό σφουγγάρι τρίβουμε τις βρωμιές που πιθανόν υπάρχουν πάνω στην φλούδα.
  • Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30×40 εκ.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν οι αγκινάρες. Αποσύρουμε το σκεύος από τον φούρνο.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα 2 κατά μήκος και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα υλικά της κατσαρόλας.
  • Σπάμε τα φουντούκια ελαφρά και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Για τη σως ταχινιού

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το σιρόπι σφενδάμου και το μπούκοβο.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια λεία σως.
  • Σερβίρουμε μαζί με τις αγκινάρες.

 

Related Posts

Leave a Comment