Home FAMILY & HOME #Cooking Class #21_may_20 | Vegan γρανίτα πορτοκάλι

#Cooking Class #21_may_20 | Vegan γρανίτα πορτοκάλι

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class # 21_may_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 140 γρ. γάλα καρύδας
  • 500 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
  • 1/8 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. μπανάνα, ώριμη
  • 1/4 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • σιρόπι σφενδάμου, προαιρετικά

Εκτέλεση 

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το γάλα καρύδας, τον χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μπανάνα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αν θέλουμε το μείγμα μας πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στις ειδικές θήκες για popsicles ή σε φόρμα σιλικόνης.
  • Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή  μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Tip

Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε παραπάνω μπανάνα γιατί θα χαθεί η γεύση του πορτοκαλιού.

Related Posts

Leave a Comment