Home FAMILY & HOME #Cooking Class #22_february_20|Κέικ με αβοκάντο και μπανάνα

#Cooking Class #22_february_20|Κέικ με αβοκάντο και μπανάνα

by Business Mum

#Cooking Class #22_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για το κέικ

  • 1/2 αβοκάντο, ώριμο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 40 γρ. κακάο
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το frosting

  • 1/2 αβοκάντο, ώριμο
  • 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

  • 30 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα.
  • Βουτυροκακαώνουμε μία φόρμα 22×10 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το αβοκάντο, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και τις μπανάνες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και την κανέλα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε περίπτωση που έχει μείνει αλεύρι στα τοιχώματα σταματάμε το πολυμηχάνημα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ‘’ξύνουμε’’ τα τοιχώματα του κάδου. Ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.
  • Αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το frosting

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το αβοκάντο, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σερβίρουμε το frosting πάνω από το κέικ.
  • Διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας και τη λιωμένη σοκολάτα.

Related Posts

Leave a Comment