Home FAMILY & HOME #Cooking Class #23_february_20| Κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα BBQ

#Cooking Class #23_february_20| Κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα BBQ

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #23_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ , ολικής αλέσεως
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σάλτσα worcestershire
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. σάλτσα BBQ , για άλειμμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
  • 1 αγγούρι, για το σερβίρισμα
  • δυόσμο, φουντίτσες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μαζί με τον γλυκάνισο μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό μαζί με το κρεμμύδι.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το ψωμί του τοστ να θρυμματιστεί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον γλυκάνισο και το σκόρδο, που έχουν κρυώσει, τον κιμά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη worchestershire sauce, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι  να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Πλάθουμε σε κεφτεδάκια των 40 γρ. και τα στοιχίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα κεφτεδάκι δίπλα στο άλλο.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη σάλτσα BBQπάνω στα κεφτεδάκια και ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με το γιαούρτι και το αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • Διακοσμούμε με τις φουντίτσες δυόσμου και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment