fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #24_february_20| Ραγού με λαχανικά και κοτόπουλο

#Cooking Class #24_february_20| Ραγού με λαχανικά και κοτόπουλο

by Business Mum

#Cooking Class #24_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. καρότα
  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κοτόπουλο, στήθος φιλέτα
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμό, κοτόπουλο
  • 250 γρ. αγκινάρες, φρέσκες καθαρισμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκους
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τις πατάτες σε μικρά κυβάκια 1 εκ.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια 1 εκ.
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Σοτάρουμε τα καρότα, τις πατάτες και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους, τον χυμό από τα λεμόνια και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα μεταφέρουμε 4-5 κουταλιές από τον ζωμό της κατσαρόλας στο μπολ ενώ ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά.
  • Περιμένουμε 30” να πήξει η σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχει πήξει πολύ προσθέτουμε καυτό νερό για να τη φέρουμε στην επιθυμητή σύσταση.
  • Μόλις δούμε την πρώτη φουσκάλα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλο χυμό λεμόνι.

Related Posts

Leave a Comment