Home FAMILY & HOME #Cooking Class #22_march_20|Ατομικά κέικ μελιού χωρίς γλουτένη

#Cooking Class #22_march_20|Ατομικά κέικ μελιού χωρίς γλουτένη

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #22_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 275 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ½  κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ

  • 170 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο και το νερό και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κρασί, τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σόδα στο κρασί. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μας και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το μείγμα κρασιού στον κάδο και ανακατεύουμε για 2-3  λεπτά ακόμη.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα  το μοιράζουμε σε φορμάκια για μίνι κέικ 8 εκ με τρύπα.
  • Γεμίζουμε τις φόρμες στα 2/3 του ύψους τους.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.

Για την γκανάζ

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια λεία γκανάζ.
  • Περιχύνουμε πάνω από τα κέικ μας και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment