fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #21_march_20|Ζαμπονοτυροπιτάκια

#Cooking Class #21_march_20|Ζαμπονοτυροπιτάκια

by Business Mum

#Cooking Class #21_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. νιβατό
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση

Νόστιμο σνακ και με λίγες θερμίδες!

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Βάζουμε το νιβατό  σε ένα μπολ.
  • Περνάμε τη γραβιέρα από τον τρίφτη και την προσθέτουμε στο μπολ με το νιβατό.  
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ (το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια, τα δύο αυγά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμο, θυμάρι ή βασιλικό και ρίγανη) και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα.
  • Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν τα αυγά είναι μεγάλα ή αν το τυρί έχει παραπάνω υγρασία.
  • Γενικά προσέχουμε λίγο με το αλεύρι για να μην βγουν πολύ στεγνά και “αλευρένια” τα πιτάκια μας. Πρέπει να βάλουμε τόσο ίσα ίσα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα.
  • Πλάθουμε μπαλάκια 2 εκ. διαμέτρου και τα περνάμε από το σουσάμι το οποίο το έχουμε βάλει σε ένα μπολάκι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα πιτάκια μας.

Related Posts

Leave a Comment