Home FAMILY & HOME #Cooking Class #23_march_20|Γρήγορα donuts

#Cooking Class #23_march_20|Γρήγορα donuts

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #23_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + 100 γρ. για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αβγό

Για το πασπάλισμα

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. κανέλα
Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβγό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και όταν δεν μπορούμε πια να ανακατέψουμε το μείγμα, αλευρώνουμε τα χέρια μας και το πλάθουμε.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια σε πάχος 1-1,5 εκ.
  • Παίρνουμε δύο στρογγυλά κουπάτ με διάμετρο 6 εκ. και 2 εκ. Κόβουμε όλο το ζυμάρι με το κουπάτ 6 εκ. ώστε να δημιούργησουμε τα donuts και με το κουπάτ 2 εκ. κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Εάν δεν έχουμε κουπάτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κούπα και την τρύπα στη μέση να τη δημιουργήσουμε με τα δάχτυλά μας.
  • Τηγανίζουμε τα donuts σε 2 δόσεις για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Παράλληλα σε ενα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη. 
  • Αφαιρούμε τα donuts από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε καλά και τις 2 πλευρές.
  • Σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment