Home FAMILY & HOME #Cooking Class #24_march_20|Banana bread χωρίς γλουτένη

#Cooking Class #24_march_20|Banana bread χωρίς γλουτένη

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #24_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 120 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 80 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, (χωρίς γλουτένη)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα, για τη φόρμα
  • 2 αβγά, μέτρια, ελαφρώς χτυπημένα
  • 70 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 3 μπανάνες, ώριμες, 2 λιωμένες + 1 ολόκληρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ 10×30 εκ. 
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και στην περιφέρεια της φόρμας, αφήνοντας να περισσεύει λίγο από τα πλάγια. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά –το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, τη ζάχαρη– και κάνουμε μια γούβα στη μέση. 
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τα αβγά, το γάλα αμυγδάλου, τις λιωμένες μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα των υγρών στο μπολ των στερεών υλικών και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. 
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ. 
  • Κόβουμε την ολόκληρη μπανάνα στη μέση κατά μήκος και την τοποθετούμε πάνω από το κέικ.
  • Με ένα πινέλο, απλώνουμε ½ κ.σ. μέλι πάνω στα κομμάτια μπανάνας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 70 λεπτά (ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ τοποθετώντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα – αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι είναι έτοιμο). Μετά από 35 λεπτά ψησίματος, αν το κέικ έχει χρυσαφίσει αρκετά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, και το τοποθετούμε πάλι στη σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  • Απλώνουμε στην επιφάνειά του την υπόλοιπη ½ κ.σ. μέλι, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment