fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #23_October_20 | Brownies με αβοκάντο χωρίς μίξερ

#Cooking Class #23_October_20 | Brownies με αβοκάντο χωρίς μίξερ

by Business Mum

#Cooking Class #23_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 80 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 20 γρ. κακάο
  • 100 γρ. στέβια, σε σκόνη
  • 40 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 20 γρ. κουβερτούρα, ξύσμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20×25 εκ. και κακαοβουτυρώνουμε.
  • Kαθαρίζουμε και πολτοποιούμε ένα αβοκάντο με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός το αβοκάντο με την λιωμένη σοκολάτα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με το αβοκάντο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με μία σπάτουλα σιλικόνης το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.

Related Posts

Leave a Comment