fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #24_October_20 | Ταλιατέλες με σολομό

#Cooking Class #24_October_20 | Ταλιατέλες με σολομό

by Business Mum

#Cooking Class #24_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σολομό, φιλέτο χωρίς δέρμα
  • 2 κ.σ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ, ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. γάλα, 1,5%
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • κάππαρη
  • φέτες λάιμ

Εκτέλεση 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνηθο.
  • Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το φιλέτο σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. 
  • Αφαιρούμε τον σολομό από το γουόκ. 
  • Ρίχνουμε στο γουόκ τη ντομάτα κονκασέ μαζί με το γάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τις ταλιατέλες, τον σολομό, αφού τον σπάσουμε σε ακαθόριστα κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, κάπαρη και φέτες λάιμ.

Related Posts

Leave a Comment