fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #24_April21 | Ρολά ομελέτας

#Cooking Class #24_April21 | Ρολά ομελέτας

by Business Mum

#Cooking Class 24_April_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 5 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.σ. mirin
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, χαμηλή σε αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα light
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. καπνιστό σολομό
  • ρόκα, φύλλα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το μίριν, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. με το ελαιόλαδο και το μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος των αβγών στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να φτιάχνουμε τις ομελέτες μας. Θα έχουμε σύνολο 3 ομελέτες.
  • Στοιχίζουμε τις 3 ομελέτες τη μία δίπλα στην άλλη κολλητά ώστε να καλύπτει η μία ομελέτα μία μικρή επιφάνεια της άλλης.
  • Με μία σπάτουλα απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από τις ομελέτες. Καλύπτουμε με το σπανάκι, το σχοινόπρασο και τέλος τον σολομό.
  • Τυλίγουμε σφιχτά σε ένα μεγάλο ρολό από τη μικρή πλευρά. Κόβουμε κάθετα την ομελέτα σε μικρά ρολάκια και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment