fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #27_february_20| Σούπα με κάρι και γλυκοπατάτες

#Cooking Class #27_february_20| Σούπα με κάρι και γλυκοπατάτες

by Business Mum

#Cooking Class #27_february_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 80 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • κους κους, βρασμένο
Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και τις λιαστές ντομάτες.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε τον κουρκουμά, το κάρι, τις γλυκοπατάτες, το θυμάρι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
  • Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με κους κους.

Related Posts

Leave a Comment