fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #27_October_20 | Ζεστή σαλάτα με φασολάκια και blue cheese

#Cooking Class #27_October_20 | Ζεστή σαλάτα με φασολάκια και blue cheese

by Business Mum

#Cooking Class #27_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για το dressing

  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 150 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

  • 1200 γρ. φασολάκια, πλατιά
  • αλάτι
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. σύγκλινο
  • 80 γρ. blue cheese
  • 100 γρ. ντοματίνια

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη

Εκτέλεση 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνηθο.
  • Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το φιλέτο σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. 
  • Αφαιρούμε τον σολομό από το γουόκ. 
  • Ρίχνουμε στο γουόκ τη ντομάτα κονκασέ μαζί με το γάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τις ταλιατέλες, τον σολομό, αφού τον σπάσουμε σε ακαθόριστα κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, κάπαρη και φέτες λάιμ.

Related Posts

Leave a Comment