fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #28_February21 | Μπουγάτσα με φιστικοβούτυρο

#Cooking Class #28_February21 | Μπουγάτσα με φιστικοβούτυρο

by Business Mum

#Cooking Class 28_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. γάλα, 3,5%
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. φιστίκια, αράπικα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30×35 εκ. με ένα πινέλο.
  • Απλώνουμε 1 φύλλο κρούστας στο ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρά, καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο, και το βουτυρώνουμε και αυτό ελαφρά. 
  • Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, τα τσαλακώνουμε, και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεόν), προσέχοντας να μην τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους. 
  • Αν περισσέψει λιωμένο βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα. 
  • Τοποθετούμε το ταψί ψηλά και όχι χαμηλά στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα φύλλα και να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τους κρόκους των αβγών, την κρυσταλλική ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο. 
  • Χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός. 
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο, για να μπορέσουμε να το ρίξουμε ευκολότερα στο ταψί.

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρούμε το ταψί με τα φύλλα από τον φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα φύλλα, και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180oC στον αέρα.
  • Τοποθετούμε και πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτἀ.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
  • Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και τα χοντροκομμένα φιστίκια.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Related Posts

Leave a Comment