Home HOMEFOOD #Cooking Class #2_March21 | Cupcakes με λεμόνι και frosting λεμονιού

#Cooking Class #2_March21 | Cupcakes με λεμόνι και frosting λεμονιού

by Businessmum.gr

#Cooking Class 2_March_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τα cupcakes

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Για το frosting

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι + έξτρα για το πασπάλισμα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. λικέρ λεμόνι
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα χειρός για να αφρατέψουν λίγο και να ομογενοποιηθούν.
  • Έπειτα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα.
  • Παίρνουμε μία φόρμα για 12 muffins και τα ειδικά χαρτάκια τα οποία τοποθετούμε στις θήκες της φόρμας. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα κορνέ και γεμίζουμε κατά τα 3/4 του ύψους τους τα χαρτάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Στα 15 λεπτά γυρίζουμε το ταψί το πίσω μπρος για να ψήθούν ομοιόμορφα τα κέικ.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά πριν τα στολίσουμε με το frosting.

Για το frosting

  • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα και 4 κ.σ. λιμοντσέλο.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία ώστε να πάρει μια βράση το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια της σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα, αφαιρούμε το μείγμα από το κατσαρολάκι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ομογενοποιηθούν για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το κρύο μείγμα με τη σοκολάτα. Καθαρίσουμε τα πλαϊνά και τον κάδο του μίξερ με μια σπάτουλα για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Βάζουμε το frosting σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε στριφογυριστά κάθε cupcake με αρκετό μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω από τα cupcakes.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts