Home HOMEFOOD #Cooking Class #30_august_20 | Ατομικό παστίτσιο

#Cooking Class #30_august_20 | Ατομικό παστίτσιο

by Businessmum.gr

#Cooking Class #30_august_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τα μακαρόνια

  • 150 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 80 γρ. φέτα
  • 1 αβγό, μεσαίο

Για τον κιμά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 30 γρ. κρασί κόκκινο
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό

Για τη σύνθεση

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα

Εκτέλεση 

Για τα μακαρόνια

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα μακαρόνια. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε, μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το αβγό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τον κιμά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αφήνουμε να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε 6 θήκες από μια φόρμα για muffin 12 θέσεων. Αφήνουμε κενές θέσεις ενδιάμεσα.
  • Μοιράζουμε τα μακαρόνια στις 6 θήκες σχηματίζοντας μια φωλιά με τα δάχτυλά μας.
  • Μοιράζουμε τον κιμά και τη μπεσαμέλ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ρόκα.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts