Home FAMILY & HOME #Cooking Class #31_august_20 | Κουλουράκια με αμάρανθο

#Cooking Class #31_august_20 | Κουλουράκια με αμάρανθο

by Business Mum

#Cooking Class #31_august_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 αβγό
  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. αμάρανθο
  • 80 γρ. αλεύρι dinkel
  • 2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση 

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, στη μεσαία ταχύτητα, το αβγό με τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον αμάρανθο, το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα των στερεών.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα. 
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη, και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30 γρ., φτιάχνοντας περίπου 10-12 κουλουράκια.
  • Μεταφέρουμε τα κουλουράκια στο ταψί και τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε τα κουλουράκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 20 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment