fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class 3_July_21| Καλοκαιρινό ριζότο

#Cooking Class 3_July_21| Καλοκαιρινό ριζότο

by Business Mum

#Cooking Class 3_July_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • θυμάρι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 750 γρ. νερό
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 κύβο λαχανικών

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο
  • άνηθο
  • μαϊντανό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • φέτα
Εκτέλεση 
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
  • Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
  • Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, 1 κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά .
  • Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε. 

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment