fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #5_December20 | Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυριά

#Cooking Class #5_December20 | Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυριά

by Ivi Chrysou Belesi

#Cooking Class 5_December_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. βασιλικό, φρέσκο
  • 1 αβγό
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους και με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα μαύρα ελάσματά τους τα οποία μπορεί να δώσουν άσχημο χρώμα στο φαγητό.
  • Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και μεταφέρουμε τα υλικά στο μηχάνημα με τα μαχαίρια. Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό, το αβγό και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε 200 γρ. από το mix τυριών, 2 κ.σ. φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και μοιράζουμε από πάνω τα 50 γρ. mix τυριών και την υπόλοιπη φρυγανιά. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα μανιτάρια.
  • Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο βασιλικό.

Related Posts

Leave a Comment