Home IVI’S VIEW Για έναν επόμενο, χαρούμενο Δεκέμβριο, ας αποδεχτούμε αυτόν που μόλις ξεκίνησε!

Για έναν επόμενο, χαρούμενο Δεκέμβριο, ας αποδεχτούμε αυτόν που μόλις ξεκίνησε!

by Ivi Chrysou Belesi

Αυτός ο Δεκέμβριος που μόλις έχει ξεκινήσει δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνον τον γιορτινό, φωτεινό, χαρούμενο μήνα, γεμάτο στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα που είχαμε μάθει όλοι και περιμέναμε κάθε χρόνο.

O Δεκέμβριος ήταν πάντα ένας μήνας πολύ απαιτητικός και γεμάτος. Ένας μήνας απολογισμού και σχεδιασμού αφού μια ολόκληρη χρονιά φτάνει στο τέλος της και μια νέα ξεκινά σε λίγες ημέρες. Αυτός ο Δεκέμβριος έχει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά όμως εξαιτίας της Πανδημίας δεν έχει την ζεστασιά , την θαλπωρή αυτών των ημερών. Σε όλους μας λείπει εκείνος ο αγαπημένος μήνας μικρών και μεγάλων. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση καθώς οι συνθήκες συνεχίζουν να είναι δύσκολες, κρίσιμες και πρωτόγνωρες με τον αόρατο εχθρό γύρω μας, όμως μέσα από μικρά πραγματάκια και συνήθειες ίσως και να μπορούμε κάπως να φανερώσουμε εκείνον τον Δεκέμβριο που μας λείπει. Και λείπει πολύ και στα παιδιά μας, μαζί με όλα τα άλλα που έχουν στερηθεί και στερούνται με σκοπό την προστασία της υγείας όλων μας.

Ας υπομείνουμε αυτό τον παράξενο Δεκέμβριο, ψάχνοντας το άλλο του πρόσωπο!

…..μέσα στο σπίτι όλα μπορούν να θυμίσουν Χριστούγεννα!

Μπορεί οι καταστάσεις που βιώνουμε με περιοριστικά μέτρα, εγκλεισμό, απαγόρευση κυκλοφορίας, μάσκες και αντισηπτικά να μην θυμίζουν σε τίποτα γιορτινές μέρες με φώτα και στολισμένες βιτρίνες και δρόμους όμως μέσα στο ζεστό σπιτικό μας, ασφαλείς μπορούμε να φέρουμε τα Χριστούγεννα κοντά μας. Στολίστε, δημιουργήστε ζεστές γωνιές μέσα στο σπίτι και κρατήστε την αρνητικότητα των ημερών για λίγο έξω από την πόρτα του σπιτιού.

….οι φίλοι μας λείπουν αλλά η σκέψη μας είναι μαζί τους!

Αυτές τις μέρες σε όλους μας λείπουν αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι που δεν μπορούμε να τους δούμε και να απολαύσουμε μαζί μια κούπα ζεστής σοκολάτας, ένα κομμάτι σπιτικό κέικ και κάστανα δίπλα στο τζάκι. Ας μεταφέρουμε το συναίσθημα μας και σε εκείνους με ένα δέμα αγάπης, χωρίς υλικά αγαθά αλλά με ένα ειλικρινές μήνυμα συναισθημάτων ή μιας βιντεοκλήσης με διάρκεια.

…. δραστηριότητες με άρωμα γιορτών !

Ψάχνουμε όπως είναι λογικό από κάπου να πιαστούμε , να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι και να βάλουμε το πνεύμα των γιορτών έστω μέσα στο σπίτι και τις ψυχές μας. Και η ανάγκη είναι διπλή και λόγω των μικρών παιδιών. Καθιερώστε λοιπόν όλες εκείνες τις συνήθειες που θα συμβάλουν σε αυτό όπως προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών, ανάγνωση βιβλίων με χριστουγεννιάτικες ιστορίες, χριστουγεννιάτικες συνταγές και γλυκά, χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

….ας προσφέρουμε !

Η προσφορά προς κάθε συνάνθρωπο είναι πάντα σημαντική και ανεκτίμητη κάθε στιγμή και ακόμα περισσότερο σε γιορτινές ημέρες. Αυτή τη χρονιά με Πανδημία που έχει προκαλέσει μεγαλύτερο ποσοστό απομόνωσης και μοναχικότητας η προφορά είναι αναγκαία τόσο για εκείνους που την δέχονται και την έχουν ανάγκη όσο και για όσους από εμάς την προσφέρουμε. Είναι μια ευκαιρία να νιώσουμε όλοι πιο κοντά μεταξύ μας αλλά και διπλά πιο χρήσιμοι σε όλο αυτό που συμβαίνει και άβουλα το παρακολουθούμε και αναμένουμε να τελειώσει .

Σου λείπει, μου λείπει, του λείπει, της λείπει , σε όλους μας λείπει εκείνος ο ξένοιαστος , γεμάτος λαμπάκια , γέλια, φωνές , μυρωδιές και δώρα Δεκέμβριος. Όμως πρέπει να βρούμε τη δύναμη, να αποδεχτούμε και να διαχειριστούμε αυτό τον τόσο παγωμένο και παράξενο Δεκέμβριο για να έρθει ο επόμενος και να έχει πλέον το αληθινό του χαρούμενο πρόσωπο.

Για έναν καλύτερο, επόμενο Δεκέμβριο ας κάνουμε υπομονή και ας μείνουμε ασφαλείς.

Καλή δύναμη ! #μένουμεασφαλείς

Σας φιλώ, 

Ήβη_businessmmgr 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts