fbpx
Home BEAUTY & FITNESSBEAUTY #Cooking Class #5_May21 | Κορμός σοκολάτας με πασχαλινά κουλουράκια

#Cooking Class #5_May21 | Κορμός σοκολάτας με πασχαλινά κουλουράκια

by Business Mum

#Cooking Class 5_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 110 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
  • 30 γρ. καρυδόψιχα
  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ. κακάο
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα και την καρυδόψιχα, τα σπάμε με τα χέρια μας, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το κακάο, και ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την κουτάλα ή με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με την κουτάλα ή με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Απλώνουμε το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα.
  • Αρχίζουμε να τυλίγουμε τον κορμό προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι και μόλις τυλίξουμε καλά, τυλίγουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα.
  • Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Αφαιρούμε τον κορμό από το ψυγείο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα, και σερβίρουμε με έξτρα σπασμένα κουλουράκια.

 

Related Posts

Leave a Comment