fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #5_November20 | Γλυκές κολοκυθόπιτες

#Cooking Class #5_November20 | Γλυκές κολοκυθόπιτες

by Business Mum

#Cooking Class #5_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. νερό
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στυμμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σύνθεση

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση 

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε και τις κούπες στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το μέλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Στύβουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε συνολικά 800 γρ. κολοκύθα.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τις σταφίδες, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Για την σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας.
  • Ραντίζουμε με βούτυρο και απλώνουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια σε σαλιγκάρι.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και βάζουμε κατευθείαν το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 ώρα να απορροφηθεί.
  • Σερβίρουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment