fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #6_March21 | Σκιουφιχτά καρμπονάρα με βασιλομανίταρα

#Cooking Class #6_March21 | Σκιουφιχτά καρμπονάρα με βασιλομανίταρα

by Business Mum

#Cooking Class 6_March_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 500 γρ. σκιουφιχτά
  • 300 γρ. πανσέτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 700 γρ. βασιλομανίταρα (πορτσίνι)
  • 10 φύλλα φασκόμηλου
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 6 αβγά, μέτρια
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα, πικάντικη, τριμμένη
  • πιπέρι
  • αλάτι, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

  • γραβιέρα, τριμμένη
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σκιουφιχτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Κρατάμε μια κούπα από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και κόβουμε σε φέτες τα βασιλομανίταρα.
  • Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα την πανσέτα και, αφού βγάλει το λίπος της, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα μανιτάρια τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. 
  • Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα φύλλα φασκόμηλου.
  • Προσθέτουμε το φασκόμηλο, το κρασί, ανακατεύουμε, και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, και ανακατεύουμε καλά. 
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι τα αβγά με τα τυριά.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει. 
  • Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, δοκιμάζουμε, και –αν χρειάζεται– ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  • Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.

 

Related Posts

Leave a Comment