fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #7_March21 | Μανιτάρια πίτσα

#Cooking Class #7_March21 | Μανιτάρια πίτσα

by Business Mum

#Cooking Class 7_March_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κονσέρβα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. δυόσμο
  • 1/4 κ.γ. βασιλικό
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα βάζουμε σε ένα ταψί, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C στον αέρα.
  • Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα μανιτάρια.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τη μοτσαρέλα, την πιπεριά και τις ελιές.
  • Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, το μπούκοβο (προαιρετικά) και τη γραβιέρα.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια στον φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Related Posts

Leave a Comment