Home FAMILY & HOME #Cooking Class #9_march_20| Χταπόδι κοκκινιστό στον φούρνο

#Cooking Class #9_march_20| Χταπόδι κοκκινιστό στον φούρνο

by Business Mum

#Cooking Class #9_march_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2-3 κιλά χταπόδι
  • 5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
  • 5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και, στη συνέχεια, χωρίζουμε τα πλοκάμια του.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα. 
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το «δόντι» του χταποδιού, ανοίγουμε την κουκούλα και, αφού την καθαρίσουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.  
  • Αν είναι μεγάλα τα πλοκάμια, τα κόβουμε στη μέση. 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. 
  • Ελέγχουμε αν έχει γίνει το χταπόδι τρυπώντας το με ένα πιρούνι. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες. Σε περίπτωση που θέλει και άλλο ψήσιμο, επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, κοιτάμε μήπως έχουν μειωθεί τα υγρά του φαγητού και προσθέτουμε μερικές κ.σ. νερό, αν χρειάζεται.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Tip

Αντί να βάλουμε τα πλοκάμια ολόκληρα στο φαγητό, μπορούμε να τα κόψουμε σε κομμάτια 3 εκ.

Related Posts

Leave a Comment